Skip to content

Veelgestelde vragen

Onderstaand de meeste gestelde vragen over de Powerball loterij.

Kan ik Powerball spelen als Nederlander/ buitenlander?

Ja, als buitenlander kun je meedoen aan de US Powerball loterij. Er zijn geen nationaliteitsbeperkingen om loten te kopen of Powerball te winnen. Zowel Amerikaanse staatsburgers als buitenlanders kunnen deelnemen en prijzen winnen, zolang ze voldoen aan de vereisten en regels van de staat waarin de loterij is gekocht. Houd er rekening mee dat, zoals eerder vermeld, belastingen kunnen worden ingehouden op winsten wanneer deze worden toegekend.

Uit hoeveel cijfers kan ik kiezen?

Net als bij andere loterijen speel je bij de Powerball ook mee met verschillende nummers. De winnende getallen worden bepaald door het trekken van lottoballen met twee molens. In de ene molen zitten 69 ballen waaruit jouw vijf gekozen getallen uit moeten vallen. In de andere molen zijn 26 ballen aanwezig waar je er eentje van moet hebben.

Wanneer vind de trekking plaats?

De uitslag wordt elke maandag, woensdag en zaterdag om 23:00 uur gehouden. Dit is echter de locale tijd in de Verenigde Staten. Dat is in Nederland op donderdag en zondag om 05:00 uur. Houd deze trekkingen dus goed in de gaten om te zien of jij in de prijzen bent gevallen! De trekkingen zijn overigens allemaal te bekijken op Youtube waardoor je gemakkelijk kunt meekijken naar de uitslagen.

Uit hoeveel loterijen bestaat de Powerball?

De Powerball loterij is de grootste loterij ter wereld. Hij wordt georganiseerd door 45 verschillende loterijen. Door deze samenwerking hebben zij als loterij de grootste geldprijzen die er wereldwijd te winnen zijn.

Wat is de minimale jackpot prijs?

De minimum jackpot is 40 miljoen dollar en in januari is zelfs een jackpot van 1,5 miljard dollar verloot en gewonnen.

Wat zijn de win kansen?

Hieronder vind je een tabel hoe je met welke combinatie wat wint en wat de winkansen zijn.

GOED GEKOZEN PRIJS WINKANS
5 witte ballen + rode bal Jackpot prijs 1 op 292.201.338
5 witte ballen $1.000.000 1 op 11.688.053
4 witte ballen + rode bal $50.000 1 op 913.129
4 witte ballen $100 1 op 36.525
3 witte ballen + rode bal $100 1 op 14.494
3 witte ballen $7 1 op 579
2 witte ballen + rode bal $7 1 op 701
1 witte bal + rode bal $4 1 op 92
rode bal $4 1 op 38

Je hebt een kans van 1 op 24,9 om een prijs te winnen als de geadverteerde jackpot $40 miljoen is.

Je hebt nog steeds een kans van 1 op 24,9 om een prijs te winnen als de geadverteerde jackpot $1 miljard is.

Kunnen Powerball-winnaars anoniem blijven?

Elke staat in Amerika heeft zijn eigen wet dat de winnaar anoniem kan blijven. Sommige rechtsgebieden zijn wettelijk verplicht om de naam van de winnaar, de woonplaats, het gewonnen spel en het prijsbedrag te verstrekken aan elke derde partij die om de informatie vraagt. Het hangt dus af waar je het lot hebt gekocht alvoresn hier een antwoord op te kunnen geven.

Zelfs als u uw identiteit geheim wilt houden voor de media en het publiek, moet u bekend zijn bij de loterij, zodat ambtenaren kunnen bevestigen dat u in aanmerking komt om te spelen en te winnen, evenals voor andere wettelijke vereisten.

Hoe kan ik mijn prijs claimen?

Prijzen moeten worden geclaimd in het rechtsgebied / de Staat in Amerika waar het winnende ticket is gekocht. Spelers kunnen over het algemeen een prijs tot $ 600 bij elke erkende loterij detailhandelaar in de jurisdictie waar ze het ticket gekocht. Prijzen van meer dan $600 kunnen worden geclaimd bij sommige loterij kantoren, afhankelijk van het bedrag, en ook op het loterij hoofdkantoor.