Skip to content

Goede doelen Powerball loterij

Voor iedere dollar die besteed wordt aan de Powerball gaan een groot gedeelte naar een goed doel of maatschappelijk project. Aangezien de Powerball een Amerikaanse loterij is, wordt dit dus ook in Amerika besteed. Maar naar welke goede doelen gaat het Powerball geld?

Winnaar Powerball schenkt aan goede doelen na winst

Een man uit Greenville, South Carolina, schenkt zijn Powerball-winst van $ 150.000 aan een goed doel, volgens de South Carolina Lottery.

De man, die de South Carolina Lottery vertelde dat hij anoniem wilde blijven, won de prijs van $ 150.000 op 16 januari nadat hij een lot had gekocht bij de GT Express Mart, zei de loterij in een verklaring. GT Expresssmart ontving ook een commissie van $ 1.500 voor de verkoop van het winnende lot, aldus de loterij.

Volgens de verklaring was de man één cijfer verwijderd van het winnen van de jackpot van $ 416 miljoen, maar verdrievoudigde hij zijn oorspronkelijke prijs van $ 50.000 door $ 1 extra te betalen voor PowerPlay. Volgens een verklaring van de loterij noemde de man de overwinning “opwindend” en zei hij “genoeg keer gewonnen te hebben om gelukkig te zijn”.

Charities Powerball loterij

Een lotprijs kost in de USA $ 2. De verdeling van de inleg is als volgt:

50% van een kaartverkoop gaat naar prijzen
35% van een kaartverkoop komt ten goede aan de goede doelen die worden ondersteund door loterijen
6% van een kaartverkoop gaat naar commissies van winkeliers
9% van een kaartverkoop gaat naar exploitatiekosten