Skip to content

Historie en ontstaan

De Powerball loterij bestaat al sinds 1988. Het had vroeger een andere naam: Lotto America. Het was een samenwerking tussen verschillende loterijen die in Amerika georganiseerd werden om zo een enorme prijzenpot te creëren.

biljet lotto america

Nieuwe naam in 1992

In 1992 werd de naam veranderd naar Powerball en in dat jaar is dan ook direct de eerste trekking onder de nieuwe naam gehouden. Sindsdien staat de loterij bekend om de enorme jackpotten. Ook het feit dat er twee jaar geleden een winnaar was die 1.5 miljard dollar mee naar huis nam maakt de jackpot extra interessant!

Tegenwoordig kun je loten kopen in ongeveer 47 Amerikaanse staten waar jackpots van meer dan 40 miljoen dollar geen uitzondering zijn.

Goede doelen

De Amerikaanse loterij heeft bijna $ 22 miljard ingezameld voor goede doelen. Deze loterij heeft in januari 2016 een wereldrecord jackpot van $ 1.586 miljard neergezet. De recordprijs was
gedeeld door winnaars in Californië, Florida en Tennessee. De tickets zijn $ 2 per stuk.

Tickets worden verkocht in 44 staten, het District of Columbia, Puerto Rico en de Amerikaanse Maagdeneilanden. Trekkingen worden elke maandag, woensdag en zaterdag live uitgezonden 10:59 uur ET van de Florida Loterij-tekenstudio in Tallahassee. Meer dan de helft van alle opbrengsten van de verkoop van een ticket blijven in het rechtsgebied waar het ticket werd verkocht.